115 saker du inte visste om sociala medier

I denna infograf av episka proportioner redogör Skilled för hur sociala medier mer och mer blir en väsentlig del av våra liv. Det är slående hur elementära de sociala plattformarna har blivit för såväl ens privata sfär, som för samhället i stort. Dessutom har detta paradigmskifte skett på en väldigt kort tid. Inte undra på att vi människor känner oss en aning chockskadade i relation till den informationsmassa som dagligen projiceras mot oss.

Infografen är uppdelad i tre delar för att ni som läsare inte ska svimma av utmattning av all information.

Del 1

I denna första del får du sociala mediers tidslinje, de olika nätverkens ekonomiska värde, genomslaget geografiskt samt tillväxt:

social-media-infograph

Del 2

I del två hittar du daglig användare, användning utifrån kön, tonåringar och vuxna, nyhetskonsumtion, beroende av sociala medier, påverkan på shopping, utveckling av marknadsföring, vilka nätverk som ger bäst ROI, samt lite om rekrytering i sociala medier:

social-media-infograph2

Del 3

I den sista tredjedelen hittar du data om vad som sker i sociala medier på en minut, hur mycket som postas, bästa tiderna att posta i olika nätverk, populäraste varumärken och kändisar, vem av de amerikanska presidentkandidaterna som har flest följare, samt vilka platser som är populärast i sociala medier:

social-media-infograph3
Blogginlägget är en redigerad version av ett blogginlägg från Pontus Staunstrups sajt.