Nette Sandström från klädmärket NAND framtidsspanar

Nette SandströmNamn: Nette Sandström

Ålder: 34

Befattning:

Arbetar som frilansdesigner och driver egna klädmärket NAND. Har kanditatexamen i mode design. Har tidigare varit anställd på H&M och WEEKDAY som designer och frilansar fortfarande för den sistnämnda.

 

 

Skulle du kunna göra en framtidsspaning som anbelangar ditt arbetsfält utifrån en digital eller teknisk kontext?

Ja definitivt digitalt. Om man skapar kommersiellt mode som till största delen återspeglar samtiden så kan man hitta all populärkultur snabbt digitalt och på så sätt lättare hamna rätt i tiden med sina produkter. Detta är även bra verktyg för en mindre etablerad designer som jag så att man vet vad man inte ska skapa då man är mer intresserad av att hitta ett eget uttryck.

Vad talar emot denna spaning?

Att det ibland går för snabbt så att produkten når marknaden före kunden är redo för den.

Att fler arbetar med hållbarhet, mångfald, mindre sexism, att idealen inom kvinno & manskroppen suddats ut samt stereotyperna om vad som är manligt och kvinnligt.

Hur hoppas du din bransch utvecklas under de närmsta 10 åren?

Fler nya kreativa lösningar hur man presenterar sina kollektioner. Att fler arbetar med hållbarhet, mångfald, mindre sexism, att idealen inom kvinno & manskroppen suddats ut samt stereotyperna om vad som är manligt och kvinnligt. Detta är något man redan känner är på väg att hända men det tar tyvärr tid att sudda ut dessa normer.

Finns det någon specifik person eller opinionsbildare du vänder dig till eller läser för att få inspiration inom ditt fält? Varför just denna person?

Jag har faktiskt ingen opinionsbildare som jag alltid återkommer till jag är inte lojal i den frågan. Jag inspireras mer av händelser och politik.

Om du vill förkovra dig mer i Nette Sandström och hennes arbete kan du gå in på länken här.

Vill du läsa fler framtidsspaningar? Klicka då här.