Mobilanpassad hemsida

Att ha en mobilanpassad hemsida blir idag viktigare och viktigare. Fler surfar via mobiler och surfplattor än någonsin och användandet ser bara ut att öka samtidigt kommer det nya medier för mobil surfning och det är viktigt att ha en framtidssäker hemsida.

Responsiv webbdesign

Responsiv webbdesign är en metod av mobilanpassning som innebär att man låter hemsidan anpassa sig efter upplösningen på användarens enhet. Ju bredare skärmen är på enheten – desto bredare blir hemsidan. Genom att låta menyer, paragrafer, rubriker, bilder och andra delar av hemsidan flyta runt kan sidan anpassas så att den passar skärmstorleken.

Du kan se exempel på detta genom att ändra storleken på din webbläsare och se hur vår hemsida anpassar sig efterhand som du minskar bredden.

Mobile first

Med utvecklingsmetodiken mobile first utvecklar man hemsidan i första hand för mobilen för att sedan successivt bygga ut den och lägga till styling och större bilder. Detta efter hand som skärmstorleken blir större. På detta sätt laddas sidan så fort som möjligt i mobilen och bara laddar större resurser på till exempel stationära datorer, då dessa i regel har bättre prestanda för att hantera högre belastning. Eftersom mobila användare ofta surfar trådlöst med eventuella databegränsningar vill man att användaren ska få en positiv upplevelse med snabba laddningstider.

Eftersom Google idag tar hänsyn till laddningstiden och premierar hemsidor som är mobilanpassade så är det inte bara viktigt utan i regel nödvändigt att ha en mobilanpassad hemsida för att hamna högt i sökresultatet.

Hur gör vi?

När vi nyproducerar webbtjänster och hemsidor gör vi den naturligtvis mobilanpassad från start. Vi hjälper dig gärna också att mobilanpassa din befintliga hemsida. Att mobilanpassa din hemsida säkerställer att alla dina besökare får en positiv upplevelse och får tillgång till rätt information.

Kontakta oss gärna för att se hur vi kan mobilanpassa din hemsida!

Mobilanpassad hemsida