Vik din egen origami solfisk

Solfiskar är ett av världens häftigaste djur med en genomsnittsvikt på över ett ton, och alla har vi väl någon gång drömt om att ha en egen solfisk?

Det kan dock – i de flesta fall – vara lite opraktiskt med tanke på att de kan bli upp till 4 meter långa… men som de goda medmänniskor vi är, vill vi gärna hjälpa till att uppfylla alla former av barndomsdrömmar och ska därför här visa hur du kan vika din egen solfisk av ett helt vanlig papper!

Origami solfisk Steg 1: Börja med ett kvadratiskt papper och vik det på mitten, exempelvis ett origamipapper på 15 x 15 cm eller klipp av ett A4 så alla sidor blir lika långa. Har du ett origamipapper med färg bara på ena sidan så börjar du med den färgade sidan neråt.

1

Origami solfisk Steg 2: Vik in både höger och vänstersidan mot mittenvecket.

23

Origami solfisk Steg 3: Vik pappret på mitten längs den streckade linjen.

45

Origami solfisk Steg 4: Vik nu bottensidan och toppsidan mot mittvecket. Gör ordentliga veck och vik sedan upp dem igen.

678

Origami solfisk Steg 5: Nu ska du öppna upp bottendelen genom att skapa veck vid de streckade linjerna så att bottendelen ser ut som ett uppochnedvänt tak. Hela pappret ska se ut som ett uppochnedvänt hus.

9101112

Origami solfisk Steg 6: Vik nu ner de övre hörnen mot mitten så du får följande form.

13

Origami solfisk Steg 7: Vänd på pappret.

14

Origami solfisk Steg 8: Beskåda din färdiga solfisk!

15

Voilà, så har du en helt egen solfisk som är betydligt mer praktisk än en levande, denna kan följa med dig vart du vill. I leksakslådan, verktygslådan eller handväskan. Sätt nu igång och vik! När du är färdig så skickar du in foto på vår Facebooksida.